Home Fitness Naservírujte veggie snídaně: Schválně, zda zpozoruje rozdíl

Naservírujte veggie snídaně: Schválně, zda zpozoruje rozdíl

0

Koketujete s myšlenkou alternativního stravování, ale bojíte se, jak na takovou výzvu zareaguje váš přítel nebo manžel? Nemusíte dělat radikální změny, aby vám rostlinné alternativy přinesly do jídelníčku příjemnou změnu!

Inspirujte se radami oblíbené „veggie“ foodblogerky Petry Sabolové a připravte si společnou snídani bez masa či vajec.

Na tohle si dejte pozor, radí foodblogerka
Petra Sabolová alias Veggie´s Way patří ke zkušeným odbornicím na rostlinné stravování. Pokud vám jí snídaně ve stylu veggie zachutná, poradí i to, na co je třeba dát při postupném přechodu na bezmasé stravování pozor:

  • Ze začátku můžete zkoušet například jen různé druhy pomazánek, rostlinných mlék či jogurtů. Postupně zjistíte, jaké alternativy masa vám chutnají, a připravit z nich něco víc i ve vaší kuchyni.
  • Mezi nejčastější začátečnické chyby patří výlučné konzumování příloh jako náhrada za masovou složku. Za chvíli vás tak může honit neovladatelná chuť na sladké v důsledku chybějících bílkovin.
  • Dejte si také pozor na velikost porcí. Rostlinná strava obsahuje méně tuků a také kalorií, proto se člověk může cítit rychleji hladový. Nebojte se proto zvětšit porce, přidejte více oříšků a zdravých tuků a nezapomínejte na proteiny jako tofu, tempeh či luštěniny.

Chutná snídaně á la Veggie´s Way
Pokud s novým stylem stravování teprve začínáte, Veggie´s Way doporučuje zkusit chutnou tofu smaženici nebo krupicovou kaši s ovesným mlékem. Vše potřebné pro přípravu obou receptů naleznete pod jednou střechou v Kauflandu či v aktuální online nabídce.

Mimochodem, věděli jste, že právě Kaufland získal minulý rok titul Rostlinný řetězec roku 2020 pro svoji širokou nabídku rostlinných alternativ masa a masných výrobků, včetně vlastní značky K-take it veggie? Všechny výrobky K-take it veggie jsou navíc klimaticky neutrální, neboť Kaufland jejich dopad na životní prostředí kompenzuje mezinárodně certifikovanými projekty.

Tofu smaženice
Ingredience:

200 g balení tofu K-take it veggie
1 cibule
baby špenát
2 PL olivového oleje
1 ČL mleté ​​kurkumy
špetka mleté ​​červené papriky
špetka sušeného mletého česneku
2 ČL pažitky
mořská sůl


Postup:

Tofu rozmačkáme vidličkou, je-li tvrdší, můžeme ho nastrouhat hrubě. Na pánev nalijeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme. Potom přidáme koření (kurkumu, červenou papriku, sušený česnek), vše dobře mícháme a přidáme tofu. Smažíme asi 3 minuty, podlijeme vodou, jemně posolíme. Nakonec přidáme umytý baby špenát a bylinky jako pažitka, bazalka nebo majoránka. Podáváme s celozrnným chlebem a oblíbenou čerstvou zeleninou.

Krupicová kaše s ovesným mlékem
Suroviny:

10 PL špaldové krupice
500 ml ovesného mléka K – take it veggie
2 PL agave sirupu, rostlinné máslo, kakao
1 ČL lněných semínek
mandlové máslo, vlašské ořechy

Postup:

500 ml ovesného mléka nalijeme do hrnce a dáme sevřít. Špaldovou krupici rozmícháme v troše ovesného mléka, po sevření přilijeme připravenou směs a vaříme za stálého míchání, dokud krupice zhoustne. Osladíme agave sirupem a rozdělíme na 2 porce. Ozdobíme kakaem, ořechy, lněnými semínky, rostlinným máslem či skořicí.

NO COMMENTS

Exit mobile version